diëtisten & coaches in eetgedrag

Persoonsgegevens
In Balans gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met jouw persoonsgegevens. Dat was vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en met ingang van 25 mei 2018 is dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Als je gebruik maakt van diensten van In Balans dan hebben wij gegevens van jou nodig. Die verstrek je via de telefoon (bijvoorbeeld bij het maken van een afspraak), via het contact met de diëtist of via de mail. Denk hierbij aan:

  • Naam
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • BSN
  • Telefoonnummer / mobiel nummer
  • Gegevens zorgverzekering (naam, polisnummer)
  • E-mailadres
  • Bepaalde, ter zake doende, medische gegevens

Waarom is dat nodig?
In Balans heeft jouw persoonsgegevens nodig voor het uitvoeren van haar werkzaamheden om je een persoonlijk (dieet)advies te kunnen geven en om deze vervolgens aan jou te verstrekken.

In sommige gevallen gaat het om zogenaamde ‘bijzondere’ en/of ‘gevoelige persoonsgegevens’ van jou. Dat doen wij alleen als daarvoor noodzaak bestaat met betrekking tot jouw behandeling. Je persoonsgegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?
In Balans bewaart jouw persoonsgegevens 15 jaar na beëindiging van de dieetbehandeling (verplichting volgens de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst).

Delen met anderen
In Balans zal jouw gegevens indien noodzakelijk en met jouw instemming verstrekken aan andere zorgverleners voor behandeldoeleinden (denk aan rapportage aan verwijzer of overdracht naar andere instelling bij opname). In Balans heeft met andere zorgverleners overeenkomsten voor veilige gegevensoverdracht.

In Balans zal jouw gegevens uitsluitend verstrekken aan derden zoals een ICT hosting organisatie om jouw gegevens veilig op te bergen. Met deze organisatie heeft In Balans een overeenkomst om te zorgen voor een standaard niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid voor dit soort gegevens. In Balans blijft verantwoordelijk voor deze verwerking van jouw persoonsgegevens.

Website www.inbalans.net
Voor het goed functioneren van de website van In Balans, www.inbalans.net wordt gebruik gemaakt van functionele cookies. Bij het versturen van gegevens via het contactformulier van de website, wordt een SSL-beveiligingscertificaat gebruikt. Deze gegevens worden alleen gedeeld met derden, waaronder de hostingprovider, wanneer dit strikt noodzakelijk is voor het goed laten werken van de site. Ik wijs je er op dat dit contactformulier niet geschikt is voor het versturen van medische gegevens.

Emailverkeer
Met het ingaan van de AVG worden ook de emailberichten van In Balans versleuteld verzonden. Dat betekent dat je eerst een melding krijgt dat er een bericht voor je klaar staat. Vervolgens kun je dit bericht openen en dan pas ontvang je het eigenlijke bericht.

Gegevens inzien, aanpassen en verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te (laten) corrigeren of te (laten) verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zal dan een afspraak worden gemaakt, omdat hiervoor legitimatie altijd noodzakelijk is, om aan te tonen dat het om jouw persoonsgegevens gaat.

Beveiliging
In Balans neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Heb je desondanks de indruk dat jouw gegevens onvoldoende beveiligd zijn, jouw gegevens onjuist bewaard worden of zonder jouw toestemming worden verwerkt of gedeeld, neem dan contact op met ons via telefoonnummer 06 40616590 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie
Als je vragen hebt over het gebruik van jouw persoonsgegevens door In Balans, dan kun je contact opnemen met mij via het algemene telefoonnummer of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Voor meer informatie over privacy kunt je de website van de Autoriteit Persoonsgegevens raadplegen.