diëtisten & coaches in eetgedrag

Wat wordt er vergoed?

 

Heb ik recht op vergoeding van dieetbehandeling?

NB. Zie voor vergoeding van dieetbehandeling in 2019 de polisvoorwaarden van de verschillende verzekeraars.

Er is in 2018 een vergoeding van 3 behandeluren vanuit de basisverzekering. De kosten voor behandeling door een diëtist worden op het eigen risico verhaald. Het is afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering of je voor extra vergoeding van dieetbehandeling in aanmerking komt. Raadpleeg hiervoor je polisvoorwaarden.

Let op! In het geval van enkele chronische aandoeningen is er een uitzondering en worden de kosten niet op het eigen risico verhaald. Zie hiervoor verderop onder ‘Hoe zit het bij diabetes, COPD en hart- en vaataandoeningen?’.

Let op! Een aantal verzekeraars stelt een verwijzing van een arts verplicht om in aanmerking te komen voor vergoeding.


Hoe zit het bij diabetes, COPD en hart- en vaataandoeningen?

Voor de chronische aandoeningen diabetes, COPD (o.a. chronische bronchitis en longemfyseem) en hart- en vaataandoeningen (Cardiovasculaire aandoeningen) is er een uitzondering. De behandeling van deze aandoeningen vindt plaats door een samenwerkende groep van zorgverleners. Dit wordt genoemd: ‘Ketenzorg’ of ‘Gecoördineerde Multidisciplinaire Zorg’. Voor mensen met één van deze aandoeningen wordt dieetbehandeling vergoed uit de basisverzekering. Bij in Balans kun je terecht voor ketenzorg bij diabetes en ketenzorg voor hart- en vaatziekten. Dit kan alleen wanneer je huisarts ook deelneemt aan deze ketenzorg. Raadpleeg hiervoor je polisvoorwaarden.

 

Heb ik recht op vergoeding van psychosociale begeleiding in eetgedrag?

In geval van emotionele eetproblematiek of een eetstoornis biedt de dietist/coach van In Balans psychosociale geestelijke behandeling in aanvulling op de dieetbehandeling. Deze behandeling wordt door een aantal verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering (alternatieve/aanvullende geneeswijzen).
Raadpleeg hiervoor je polisvoorwaarden.


Krijg ik een rekening?

  • Voor dieetbehandeling die vergoed wordt uit de basisverzekering ontvang je geen rekening. In Balans declareert de kosten direct bij je verzekeraar en deze betaalt de rekening aan In Balans.  Het deel van de kosten dat niet vergoed wordt, wordt door de verzekeraar of door In Balans bij jou in rekening gebracht.
  • Dieetbehandelingen die vergoed worden uit de aanvullende verzekering kunnen in de meeste gevallen ook direct door In Balans bij de verzekeraar gedeclareerd worden.
  • Voor psychosociale geestelijke begeleiding krijg je een rekening van In Balans die je zelf betaalt aan In Balans. Wanneer je voor vergoeding in aanmerking komt via de aanvullende verzekering, dien je de rekening  in bij de verzekeraar en deze vergoedt afhankelijk van de polisvoorwaarden
  • Als je geen recht (meer) hebt op een vergoeding dan krijg je een rekening van In Balans en die betaal je zelf aan In Balans.
  • Workshops zijn voor eigen rekening. Hiervoor ontvang je een rekening, die vooraf betaald dient te worden.

 

 

Nieuws: Workshop Koolhydraatbeperkte Voeding, Theorie & Praktijk

Koolhydraatbeperkte voeding staat enorm in de belangstelling, als manier om af te vallen, je gezondheid te verbeteren en je fitter te voelen.

Wat zijn koolhydraten eigenlijk, waarom werkt deze manier, eet ik nog wel lekker dan, hoe doe ik dat in de praktijk, is het iets voor mij?

Ben je nieuwsgierig naar de antwoorden en wil je er meer over weten, dan is deze workshop iets voor jou. In ca. 2,5 uur vertel ik je over de achtergronden en gaan we in een groepje van maximaal 8 personen enkele koolhydraatbeperkte gerechten bereiden en uiteraard ook proeven.

Data: 9 januari (code 9J19), 22 januari (code 22J19), 7 februari (code 7F19), 22 februari (code 22F19)

Tijd:van 10.30 u -13.00 u

Kosten: 25 euro

Locatie: Bruntingerweg 21, Wijster

Heb je interesse, meld je dan aan o.v.v. code via het contactformulier (onder aanmelden) op de website of via  telefoonnummer: 06 40616590

Tot ziens!