diëtisten & coaches in eetgedrag

Moet je om medische reden een dieet volgen?

 

Op dieet vanwege een ziekte of aandoening?

Bij het woordje ‘dieet’ denken de meeste mensen direct aan overgewicht en afvallen. Vaak terecht, maar soms ook niet.

Sommige mensen volgen immers een dieet om medische redenen. Niet overgewicht, maar gezondheid is de aanleiding voor een aangepast dieet. Soms gaat het samen. Mag jij door een ziekte of aandoening niet alles eten wat je voorgeschoteld krijgt? Denk aan diabetes, een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, een spastische darm, coeliakie (glutenintolerantie), voedselallergie, een nierziekte, ondervoeding of slikklachten. In Balans geeft je graag professionele ondersteuning bij een aantal van deze aandoeningen.

Wat mag ik dan nog wèl eten?

Het is geen fijne boodschap als je te horen krijgt dat je een ziekte of aandoening hebt. Soms komt daarbij nog het bericht dat er medische noodzaak is om een aangepast dieet te gaan volgen. Je leven verandert drastisch: je moet elke dag opletten wat je eet. Dat valt natuurlijk niet altijd mee, ook al is het voor je eigen bestwil. Het duurt vaak een tijdje voor je daar aan gewend bent. De diëtist van In Balans geeft informatie over de rol die voeding bij jouw aandoening speelt. Daarbij krijg je uitgebreid advies over: aanpassingen in jouw eetpatroon, geschikte producten en de verkrijgbaarheid ervan. Ook ontvang je handige recepten. Want anders eten en lekker eten gaan vaak prima samen.

5 inzichten bij diëten om medische redenen

  • Verandering van eetgewoontes vraagt tijd
  • Richt je op de mogelijkheden
  • Verandering van spijs doet eten. Ook bij een dieet
  • Jouw welzijn heb je voor een deel zelf in de hand
  • Professionele begeleiding biedt advies en ondersteuning

 

dieet medische reden 2

 

Nieuws: Workshop Koolhydraatbeperkte Voeding, Theorie & Praktijk

Koolhydraatbeperkte voeding staat enorm in de belangstelling, als manier om af te vallen, je gezondheid te verbeteren en je fitter te voelen.

Wat zijn koolhydraten eigenlijk, waarom werkt deze manier, eet ik nog wel lekker dan, hoe doe ik dat in de praktijk, is het iets voor mij?

Ben je nieuwsgierig naar de antwoorden en wil je er meer over weten, dan is deze workshop iets voor jou. In ca. 2,5 uur vertel ik je over de achtergronden en gaan we in een groepje van maximaal 8 personen enkele koolhydraatbeperkte gerechten bereiden en uiteraard ook proeven.

Data: 9 januari (code 9J19), 22 januari (code 22J19), 7 februari (code 7F19), 22 februari (code 22F19)

Tijd:van 10.30 u -13.00 u

Kosten: 25 euro

Locatie: Bruntingerweg 21, Wijster

Heb je interesse, meld je dan aan o.v.v. code via het contactformulier (onder aanmelden) op de website of via  telefoonnummer: 06 40616590

Tot ziens!