diëtisten & coaches in eetgedrag

Moet je om medische reden een dieet volgen?

 

Op dieet vanwege een ziekte of aandoening?

Bij het woordje ‘dieet’ denken de meeste mensen direct aan overgewicht en afvallen. Vaak terecht, maar soms ook niet.

Sommige mensen volgen immers een dieet om medische redenen. Niet overgewicht, maar gezondheid is de aanleiding voor een aangepast dieet. Soms gaat het samen. Mag jij door een ziekte of aandoening niet alles eten wat je voorgeschoteld krijgt? Denk aan diabetes, een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, een spastische darm, coeliakie (glutenintolerantie), voedselallergie, een nierziekte, ondervoeding of slikklachten. In Balans geeft je graag professionele ondersteuning bij een aantal van deze aandoeningen.

Wat mag ik dan nog wèl eten?

Het is geen fijne boodschap als je te horen krijgt dat je een ziekte of aandoening hebt. Soms komt daarbij nog het bericht dat er medische noodzaak is om een aangepast dieet te gaan volgen. Je leven verandert drastisch: je moet elke dag opletten wat je eet. Dat valt natuurlijk niet altijd mee, ook al is het voor je eigen bestwil. Het duurt vaak een tijdje voor je daar aan gewend bent. De diëtist van In Balans geeft informatie over de rol die voeding bij jouw aandoening speelt. Daarbij krijg je uitgebreid advies over: aanpassingen in jouw eetpatroon, geschikte producten en de verkrijgbaarheid ervan. Ook ontvang je handige recepten. Want anders eten en lekker eten gaan vaak prima samen.

5 inzichten bij diëten om medische redenen

  • Verandering van eetgewoontes vraagt tijd
  • Richt je op de mogelijkheden
  • Verandering van spijs doet eten. Ook bij een dieet
  • Jouw welzijn heb je voor een deel zelf in de hand
  • Professionele begeleiding biedt advies en ondersteuning

 

dieet medische reden 2

 

Nieuws:

In Balans is per 1 april verhuisd naar Drenthe en heeft met ingang van juli 2018 haar deuren geopend aan de Bruntingerweg 21, te Wijster.
Ik heb ontzettend veel zin om in deze prachtige groene omgeving met clienten samen te werken aan een beter welbevinden en een betere kwaliteit van leven. Ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen neem dan eens een kijkje op deze website of neem contact op voor meer informatie.

Je bent van harte welkom!

 

De werkzaamheden van In Balans in gezondheidscentrum Spikvoorde in Deventer zijn per 1 februari 2018 overgenomen door "Dietistenpraktijk Salus". (telefoonnummer 0570 510074