diëtisten & coaches in eetgedrag

Gezonder eten is gezonder leven

 

Gezonder eten is investeren in jezelf

In veel huishoudens zijn mensen druk, druk, druk met werk, gezin en hobby’s zoals sporten. Door een gebrek aan tijd komt het bereiden van gezonde maaltijden gemakkelijk in het gedrang.

De schappen in de supermarkt staan vol met producten die snel en eenvoudig te bereiden zijn. Commercials op tv doen hier nog een schepje bovenop. De vraag rijst: wat is wel en wat is niet gezond? Wil je afrekenen met deze hectiek? En ben je uitgekeken op de snelle, vaak ongezonde hap? Een gezonde, smakelijke maaltijd is goedkoper en sneller te bereiden dan je denkt.

Gezond eten kun je leren

Gezond eten draait nooit om één enkel voedingsmiddel. Het is de optelsom van alles wat je nodig hebt voor een volwaardig voedingspatroon. Jouw lichaam heeft een optimale combinatie van voedingsstoffen nodig om goed te functioneren. Gedurende je leven verandert je behoefte aan voedingsstoffen. Als kind heb je wat anders nodig dan als volwassene. Daarnaast zijn er specifieke omstandigheden die invloed hebben op je dagelijkse behoefte. Denk aan intensief sporten, werken in ploegendienst of zwangerschap. Wil jij gezonder gaan eten? In Balans zoekt graag met jou uit hoe jij gezonder kunt eten.

5 tips om gezonder te eten

  • Plan voor de hele week je maaltijden
  • Zorg voor voldoende basisvoorraad
  • Vermijd impulsaankopen
  • Neem de tijd om te eten
  • Bedenk dat reclame als doel heeft: producten verkopen!
gezonder eten

 

Nieuws: Workshop Koolhydraatbeperkte Voeding, Theorie & Praktijk

Koolhydraatbeperkte voeding staat enorm in de belangstelling, als manier om af te vallen, je gezondheid te verbeteren en je fitter te voelen.

Wat zijn koolhydraten eigenlijk, waarom werkt deze manier, eet ik nog wel lekker dan, hoe doe ik dat in de praktijk, is het iets voor mij?

Ben je nieuwsgierig naar de antwoorden en wil je er meer over weten, dan is deze workshop iets voor jou. In ca. 2,5 uur vertel ik je over de achtergronden en gaan we in een groepje van maximaal 8 personen enkele koolhydraatbeperkte gerechten bereiden en uiteraard ook proeven.

Data: 9 januari (code 9J19), 22 januari (code 22J19), 7 februari (code 7F19), 22 februari (code 22F19)

Tijd:van 10.30 u -13.00 u

Kosten: 25 euro

Locatie: Bruntingerweg 21, Wijster

Heb je interesse, meld je dan aan o.v.v. code via het contactformulier (onder aanmelden) op de website of via  telefoonnummer: 06 40616590

Tot ziens!