diëtisten & coaches in eetgedrag

Gezonder eten is gezonder leven

 

Gezonder eten is investeren in jezelf

In veel huishoudens zijn mensen druk, druk, druk met werk, gezin en hobby’s zoals sporten. Door een gebrek aan tijd komt het bereiden van gezonde maaltijden gemakkelijk in het gedrang.

De schappen in de supermarkt staan vol met producten die snel en eenvoudig te bereiden zijn. Commercials op tv doen hier nog een schepje bovenop. De vraag rijst: wat is wel en wat is niet gezond? Wil je afrekenen met deze hectiek? En ben je uitgekeken op de snelle, vaak ongezonde hap? Een gezonde, smakelijke maaltijd is goedkoper en sneller te bereiden dan je denkt.

Gezond eten kun je leren

Gezond eten draait nooit om één enkel voedingsmiddel. Het is de optelsom van alles wat je nodig hebt voor een volwaardig voedingspatroon. Jouw lichaam heeft een optimale combinatie van voedingsstoffen nodig om goed te functioneren. Gedurende je leven verandert je behoefte aan voedingsstoffen. Als kind heb je wat anders nodig dan als volwassene. Daarnaast zijn er specifieke omstandigheden die invloed hebben op je dagelijkse behoefte. Denk aan intensief sporten, werken in ploegendienst of zwangerschap. Wil jij gezonder gaan eten? In Balans zoekt graag met jou uit hoe jij gezonder kunt eten.

5 tips om gezonder te eten

  • Plan voor de hele week je maaltijden
  • Zorg voor voldoende basisvoorraad
  • Vermijd impulsaankopen
  • Neem de tijd om te eten
  • Bedenk dat reclame als doel heeft: producten verkopen!
gezonder eten

 

Nieuws:

In Balans is per 1 april verhuisd naar Drenthe en heeft met ingang van juli 2018 haar deuren geopend aan de Bruntingerweg 21, te Wijster.
Ik heb ontzettend veel zin om in deze prachtige groene omgeving met clienten samen te werken aan een beter welbevinden en een betere kwaliteit van leven. Ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen neem dan eens een kijkje op deze website of neem contact op voor meer informatie.

Je bent van harte welkom!

 

De werkzaamheden van In Balans in gezondheidscentrum Spikvoorde in Deventer zijn per 1 februari 2018 overgenomen door "Dietistenpraktijk Salus". (telefoonnummer 0570 510074