diëtisten & coaches in eetgedrag

Psychosociale hulp bij eetgedrag

 

Weten hoe het moet, is niet genoeg

De kans bestaat dat je al veel weet over gezonder eten en verantwoord afvallen. En dat het toch niet lukt het om het anders te gaan doen. Hoe frustrerend is dat?

Jammer genoeg gaan kennis en gedragsverandering niet altijd hand in hand. Het blijft soms lastig om bepaalde verleidingen te weerstaan en patronen te doorbreken. Herken je je bijvoorbeeld in de volgende gedachtes:

  • ‘Ik kan nou eenmaal geen nee zeggen’
  • ‘Als ik weet dat het in de kast ligt, word ik erg onrustig’
  • ‘Als ik niet lekker in mijn vel zit, eet ik alles wat los en vast zit’

Bovenstaande gedachten belemmeren de pogingen om succesvol je eetgedrag te veranderen. Som gaat die belemmering zo ver dat je er psychisch ziek van wordt. Dat uit zich dan in gedachtes als:

  • ‘Ik ervaar alleen controle over mijn leven als ik niet eet’
  • ‘Niemand weet dat ik mijn vinger in mijn keel steek na het eten’

Een kijkje achter je eetgedrag

Soms is er meer nodig dan een professioneel voedingsadvies alleen. Bijvoorbeeld als eten voor jou een vlucht is voor ongewenste gevoelens. Denk aan frustratie, verdriet of eenzaamheid. Door ‘Coaching in eetgedrag’ zoeken we in een aantal sessies uit hoe jouw eetgedrag samenhangt met je emoties, of waarom jij een “emotie-eter” bent. Wat er schuil gaat achter jouw eetgedrag. Met speciale oefeningen en (huiswerk)opdrachten proberen we daar achter te komen. Vaak heeft de ware oorzaak niks met eten te maken. Tijdens dit proces leer je meer over wie je bent en wat voor jou belangrijk is. Met dat zelfinzicht werk je stap voor stap aan een beter zelfbeeld. Zit je beter in je vel. En leg je de basis voor gezonder eetgedrag.

5 inzichten bij ‘Psychosociale hulp bij eetgedrag’

  • Hoe je ergens over denkt, bepaalt je gedrag
  • Een ander perspectief geeft een ander gevoel
  • Anders denken is een keuze
  • Mildheid naar jezelf geeft ruimte om te veranderen
  • Een aantrekkelijk doel nodigt uit om er aan te werken
Uitspraak van Albert Einstein:
“Het is onmogelijk een probleem op te lossen met de manier van denken waardoor het probleem veroorzaakt is”
psychosociale hulp

 

Nieuws:

In Balans is per 1 april verhuisd naar Drenthe en heeft met ingang van juli 2018 haar deuren geopend aan de Bruntingerweg 21, te Wijster.
Ik heb ontzettend veel zin om in deze prachtige groene omgeving met clienten samen te werken aan een beter welbevinden en een betere kwaliteit van leven. Ben je nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen neem dan eens een kijkje op deze website of neem contact op voor meer informatie.

Je bent van harte welkom!

 

De werkzaamheden van In Balans in gezondheidscentrum Spikvoorde in Deventer zijn per 1 februari 2018 overgenomen door "Dietistenpraktijk Salus". (telefoonnummer 0570 510074