diëtisten & coaches in eetgedrag

Verantwoord afvallen: maak bewuste en gezonde keuzes

 

Voorkom jojo-effect: snel afvallen en nog sneller weer aankomen

Elk jaar komt er wel een afslankmethode (inclusief boek) op de markt: van brooddieet tot Montignac en van Sonja Bakker tot dr. Frank. Moeiteloos afvallen en voor altijd slank blijven, schijnt met deze methodes kinderspel te zijn.

Was het maar zo eenvoudig. Dagelijks horen we bij In Balans andere verhalen. Verantwoord afvallen en op gewicht blijven, vergt veel van jouw geduld en doorzettingsvermogen. Heb je al van alles geprobeerd en worstel je nog steeds met overgewicht? Of frustreert het dat je nu zwaarder bent dan toen je begon? Maak dan snel een afspraak met In Balans.

 

Oog voor lange termijn: op gewicht komen en blijven

Gun je jezelf een beter en gezonder gewicht? En wil je hieraan op verantwoorde wijze werken? De diëtist van In Balans geeft je inzicht in jouw eetgewoontes. Samen formuleren we antwoorden op vragen als: wat, hoeveel, wanneer en waarom eet je?
En onderzoeken we wat de invloed is van de plaats waar en de personen met wie je eet. Inzicht en bewustwording vormen de basis om jouw eetgewoontes te doorbreken en te veranderen. Stap voor stap gaan we aan de slag. Met gezonde keuzes en haalbare doelstellingen. Onderweg blijven we ook aan je motivatie werken om door te zetten. Elk stapje in de goede richting is er één. Doel is de lange termijn. Dus niet alleen verantwoord afvallen. Maar ook op gewicht blijven.

 

5 handige tips

Verantwoord afvallen? Gebruik onderstaande tips om je zelfinzicht te vergroten.

  • Weeg jezelf 1 keer per week op hetzelfde tijdstip en houd dit een tijdje bij
  • Houd eens een week bij wat je eet en drinkt
  • Som de voordelen op van een gezonder gewicht voor jou
  • Onderzoek jouw valkuilen op weg naar een gezonder gewicht
  • Stel vast of je er echt klaar voor bent om het roer om te gooien, zo niet
  • Wat houdt jou dan tegen?
verantwoord afvallen 2

 

Nieuws: Workshop Koolhydraatbeperkte Voeding, Theorie & Praktijk

Koolhydraatbeperkte voeding staat enorm in de belangstelling, als manier om af te vallen, je gezondheid te verbeteren en je fitter te voelen.

Wat zijn koolhydraten eigenlijk, waarom werkt deze manier, eet ik nog wel lekker dan, hoe doe ik dat in de praktijk, is het iets voor mij?

Ben je nieuwsgierig naar de antwoorden en wil je er meer over weten, dan is deze workshop iets voor jou. In ca. 2,5 uur vertel ik je over de achtergronden en gaan we in een groepje van maximaal 8 personen enkele koolhydraatbeperkte gerechten bereiden en uiteraard ook proeven.

Data: 9 januari (code 9J19), 22 januari (code 22J19), 7 februari (code 7F19), 22 februari (code 22F19)

Tijd:van 10.30 u -13.00 u

Kosten: 25 euro

Locatie: Bruntingerweg 21, Wijster

Heb je interesse, meld je dan aan o.v.v. code via het contactformulier (onder aanmelden) op de website of via  telefoonnummer: 06 40616590

Tot ziens!